top of page

LEER COMMUNICEREN MET JE KINDJE

Onze kindjes die al zoveel denken, zien en meemaken, willen dit met ons delen. In de online cursus 'De kracht van gebaren', leer je hoe je vanaf zes maanden al kan starten met baby- en kindergebaren. De mooiste manier om een inkijkje te krijgen in de belevingswereld van jouw kindje. 

Baby Hand

Herken je dit?

Je kindje maakt enorme sprongen vooruit. Je ziet gewoon dat er ook al veel in dat kleine koppie omgaat, maar hem of haar echt begrijpen is vaak nog lastig. Het kan soms zelfs tot frustratie of boosheid leiden bij kinderen omdat het ons niet altijd lukt om direct te begrijpen wat ze bedoelen. 

 

Dat is natuurlijk helemaal niet erg, maar hoe fijn zou het zijn als dit anders kan? Als je kindje op jonge leeftijd al met jou kan delen wat er nodig is? Of wat ze juist interessant vinden. Een echt kijkje in de belevingswereld van je kindje. Hierdoor kun je als ouder niet alleen beter op de behoefte van je kindje inspelen, maar je krijgt ook meer inzicht in hoe het zich ontwikkelt. 

 

Dat maakt het gebruiken van baby- en kindergebaren zo bijzonder. Vanaf zes maanden kan je al starten met gebaren waarbij je rond de acht maanden de eerste gebaren terug kan verwachten. Dit legt zo'n sterke basis voor de taalontwikkeling, daar hebben ze nog jaren daarna plezier van. 

Achtergrond website.jpg
"Ik vind het echt ontzettend leuk! We gebruiken de gebaren: melk, klaar, dankjewel, papa en mama en ik merk dat ze het gebaar melk echt begrijpt en soms zelfs nadoet! Mijn vriend was in het begin een beetje sceptisch maar is nu ook laaiend enthousiast." 

Sophie

Leer baby- en kindergebaren op jouw eigen tempo

Ik geloof er als expert in; dat het leren van de gebaren niet moeilijk is, maar het volhouden en het echt integreren van de gebaren in je dagelijks leven kan dat wel zijn. Dus daar help ik je bij, het gebaren echt onderdeel te maken van jullie gezinsleven.

Hi, ik ben Renée

Hi, ik ben Renée

Baby- en kindergebaren docent en trotse mama van Nova(2,5), Beau(1) en Juul(*). Ik ben ruim 1,5 jaar geleden uit puur enthousiasme gestart met 'Gebaren voor baby's' en heb ondertussen al meer dan 1000 ouders mogen helpen bij het leren van babygebaren. Ik vond het zo bijzonder wat gebaren voor ons gezin betekende en ontdekte al snel hoe leuk het was om te doen. Daarom wil ik dit graag met iedereen delen!

Het leren van de gebaren is absoluut niet moeilijk, het echt integreren en volhouden kan dat wel zijn. Ik ben daarom echt persoonlijk betrokken bij iedereen die mee doet, volg jullie stappen en ben er altijd voor vragen. Doormiddel van de modules neem ik je helemaal mee in alles wat je moet weten rondom het gebaren. De cursus zit bomvol tips die je direct thuis kan toepassen, zodat het leren van gebaren echt een bijzonder momentje tussen jullie wordt. Een momentje waarbij er veel gelachen wordt, er echt oprechte aandacht is en jullie band alleen maar sterker wordt. 

Fotos kaarten web-17.jpg

Wat ga je leren? 

De cursus is opgedeeld in zes verschillende modules. Bij elke module zitten ook minimaal 10 nieuwe gebaren en opdrachten die jou helpen bij jullie gebarenavontuur. 

01

Wat is het gebaren met je baby? 

In deze module kijken we naar de basis van het gebaren met je kindje. Wat houdt het precies in, hoe is het ontstaan en wat zijn de verschillen tussen de Nederlandse Gebarentaal en het gebaren met onze kindjes? 

04

Taalontwikkeling

Het gebruiken van gebaren draagt enorm bij aan de taalontwikkeling. In deze module neem ik je mee door de verschillende leeftijdsfases van kinderen en hoe gemiddeld genomen de taal zich dan ontwikkelt. Ook leg ik je uit hoe gebaren hier aan bijdragen en op welke manier je ze goed kan inzetten. 

02

Hoe start je? 

05

Herkennen van gebaren en tips 

Je weet nu wat het gebaren met je kindje is, maar hoe start je? In deze module leg ik je alles uit over wanneer je kan starten, de handvormen die we gebruiken en hoe je de gebaren aan je kindje kan leren. 

Na de eerste vier modules heb je enorm veel kennis opgedaan over het gebaren met je kindje, maar hoe nu verder? In deze module leer je hoe je de eerste gebaren herkent, ik deel een hoop extra tips en we gaan in op de stappen die je kunt zetten om het gebarenaanbod steeds verder uit te breiden.

03

Waarom gebaren met je baby goed is

06

Gebarenactiviteiten 

Het leren van de gebaren is niet het moeilijkste, maar het volhouden wel. Zeker als het in het begin even duurt voordat je een gebaar terug krijgt. In deze module gaan we daarom uitgebreid in op de voordelen van het gebaren met je kindje. 

Gedurende de dag zijn er veel verschillende mogelijkheden om gebaren te gebruiken. We hebben vaste routines zoals eten, boodschappen doen of het avondritueel. In deze module leg ik je uit hoe je op een leuke manier gebaren tijdens deze routines kan oefenen, maar ook deel ik een aantal specifieke activiteiten en spelletjes om samen te proberen. 

Hoe mooi zou het zijn als... 

 • Je uit elkaar spat van trotsheid omdat je kindje voor het eerst een gebaar maakt?

 • Je kindje eerder gaat praten?

 • De woordenschat van je kindje zich super snel uitbreidt? 

 • Je kindje zich zelfverzekerd voelt in de communicatie met anderen?

 • Je kindje een taalvoorsprong heeft die nog zichtbaar is op vierjarige leeftijd?

 • Je jouw kindje veel beter gaat begrijpen en daarmee beter kan inspelen op de behoefte van hem of haar?

 • Je gaat zien waar je kindje interesse in heeft en welke ontwikkelingen die doormaakt?

Dit kan jij met je kindje allemaal ervaren door te starten met baby- en kindergebaren. Er zit zoveel magie in het gebaren met je kindje, dat gun ik elke ouder. Dat trotse gevoel dat je ervaart bij het eerste gebaar, is onbeschrijfelijk. 

Kim 

"Ons zoontje gebaarde al hier en daar wat terug. Klaar en lekker waren altijd favoriet! Maar ineens heeft hij zoveel meer door! Spelen, aan en uit en vooral slapen. Zo leuk om te zien! Het voelt echt als communiceren met, in plaats van tegen je kind". 

Tessa

"Onze zoon kan al zo goed aangeven of hij wil eten/drinken/slapen. Afgelopen week was hij ziek en omdat hij zo goed kon aangeven waar hij behoefte aan heeft, heb ik me een stuk minder zorgen gemaakt" 

Lara

"Toch weer even een succesverhaal met je delen. Mijn dochter van net 1 jaar deed net het gebaar van slapen (handje tegen haar wang) en zei "aaapuh". Ze was vroeg wakker en nu al moe en wilde dus zelf naar bed! Whaaa kon mijn ogen niet geloven." 

Ervaringen van andere ouders 

STARTERS GIDS-5.png

Cursus aanbod 

SCHRIJF JE NU IN

Je kan nu direct starten voor maar €29,95,- per maand! Elke twee weken komt er een module vrij en zolang het abonnement loopt, heb je toegang tot al het cursusmateriaal en het membership.

 

Of ga voor het totaal pakket, de cursus inclusief de volledige kaartenset, voor €279,95 nu tijdelijk 199,95. Je behoud dan voor altijd toegang en krijgt de kaartenset thuis gestuurd. 

 

 

 • Vanaf welke leeftijd kan ik starten?
  Je kan starten wanneer je wil, direct vanaf de geboorte of later. De gemiddelde leeftijd die wordt aangeraden is vanaf zes maanden. Rond die leeftijd ontwikkelen kinderen de grove motoriek waardoor ze kunnen starten met het maken van gebaren. Is je kindje al wat ouder? Geen enkel probleem. Je ziet vaak dat dreumesen de gebaren veel sneller oppakken. Op korte termijn kan je daarmee al enorm veel woorden toevoegen aan de woordenschat van je kindje. Daarnaast is het fijn dat op het moment dat je kindje begint met praten, de gebaren er zijn ter ondersteuning. Een goede uitspraak kost tijd en hiermee overbrug je die periode.
 • Ons kindje wordt meertalig opgevoed, kunnen we dan gebaren gebruiken of is dit verwarrend?
  Juist bij een tweetalige opvoeding zijn gebaren heel interessant. De gebaren kunnen namelijk de brug vormen tussen de twee talen.
 • Hoelang duurt de cursus?
  De cursus duurt in totaal 3 maanden, elke twee weken ontvang je toegang tot een nieuwe module met daarin lesmateriaal, nieuwe gebaren en opdrachten. Daarnaast krijg je ook toegang tot het membership, hierin worden wekelijks nieuwe gebaren, spelletjes en activiteiten gedeeld.
 • Hoeveel tijd ben ik per week kwijt aan de cursus?
  Elke twee weken ontvang je een aantal nieuwe video's met informatie, de tijdsinvestering kan wisselen tussen de 15 en 45 min. Je krijgt ook een werkboek waarin je voor sommige modules opdrachten kan maken die je helpen met het integreren van de baby- en kindergebaren in jullie dagelijks leven. Je kunt hier zo veel of weinig tijd insteken als je zelf wilt.
 • Tot hoelang blijft de cursus beschikbaar?
  Zolang als je abonnement loopt, heb je toegang tot alle cursus materialen. Daarnaast zit er bij het cursusabonnement toegang tot het membership waar wekelijks weer nieuwe gebaren, spelletjes en andere activiteiten worden gedeeld. Stopt het abonnement, dan verlies je ook toegang tot de leeromgeving en het membership.
 • Het lukt me niet om elke twee weken de lessen volledig te volgen, loop ik dan achter?
  Dit is helemaal niet erg, je mag de cursus op je eigen tempo volgen.
bottom of page